Concept & Strategie

BlackSwan Concepts biedt complete online concepten aan. Zowel online business, marketing als communicatie tools. In vrijwel alle gevallen wordt de conceptfase vooraf gegaan door een strategische fase. Op die manier zorgt BlackSwan Concepts ervoor dat haar creatieve concepten ook daadwerkelijk tegemoet komen aan de doelstellingen van de klant.

Strategische analyse

In de strategiefase wordt gekeken naar de commerciële - en communicatiedoelstellingen van onze klanten. Vervolgens wordt gekeken wat er zich online afspeelt en gezegd wordt in relatie tot het product en het merk van de klant. Met o.a. webanalytics wordt ook onderzocht waar de doelgroep van onze klant zich online bevindt en wat de potentie ervan is. Ook wordt onderzocht op welke wijze de concurrentie zich online gedraagt en hoe zij haar doelgroepen benadert.

Online mechanismen

Vervolgens wordt bekeken welke online communicatiemiddelen en mechanismen het best aansluiten op de doelgroep, het merk en productcategorie van de klant. Moet er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van zoekmachine marketing, online communities, widgets, games of is het strategisch verstandig om een actiesite te bouwen.

Conceptfase

Vaak worden online concepten vanuit een soort ‘gut feeling’ bedacht en niet zozeer vanuit de strategische feiten. Door de strategie- en de creatieve conceptfase naadloos op elkaar aan te laten sluiten, zorgt BlackSwan Concepts ervoor dat het creatieve concept volledig aansluit op merk, productcategorie en de doelgroep. Alleen dan levert online marketing conversie op en kunnen de oorspronkelijke commerciële - en communicatiedoelstellingen worden behaald. En alleen dan zij wij tevreden.
BlackSwan concepts kan desgewenst tegen redelijke tarieven ook de technische realisatie van een project voor haar rekening nemen.

Op zoek naar een interim online marketeer?